Португалия – история, потопена във вино

Когато чуем Португалия, далеч не изпитваме това, което държавата заслужава. И това е единствено заради нашето непознаване. Само ако имахме идея колко впечатляваща е тази страна!
Португалия често попада в сянката на Испания, която е всъщност е толкова по-различна. Двете съседки споделят подобна музикална култура и гледка към Атлантическия океан, но всичко свършва тук.
2
Държавата е много пъти подценявана, наричана „приют за бедняци”, заради ниските си цени. Тя бе обявена за дестинацията с най-евтина храна. Но никой не обръща внимание на съотношението качество-цена. Да, ще бъдете доволни от цените, но два пъти по-доволни ще сте от качеството. Те имат различен поглед  над средиземноморските деликатеси и специфичен сладкарски усет. Няма да сбъркате, ако предизвикате сетивата си с техните вкусотии.
Една от малкото европейски страни, която може да се похвали с истински чистия си въздух. В страната понятието „изчезващи гори” е непознато. Освен това температурата там винаги е приветлива! Не ви трябват дебели дрехи и шалове. Дори зимата, градусите са много над нулата и предразполагат туристите да разглеждат непрекъснато от красотите на тази държава.

3
Този път написах по-важните неща преди да стигна до виното, за което всъщност искам да говоря от самото начало. Ако не сте чували за порто, то не сте пили вино. Това е сортът, който спечели на Португалия първо място в класацията за 100-те най-добри вина на 2014. Малкото съкровище се оказва най-печелившата карта на държавата. Златистият цвят, незабравимият аромат, а вкусът му. Ах, вкусът му.
И всичко това съчетано с един от най-старите градове в Европа, изиграл толкова важна роля в историята на Португалия.

4
За невероятните красоти дори няма да говоря. Всяка страна е красива със своите отличителни и особени места. Само ще ви кажа, че Португалия не отстъпва по нищо на Испания и Италия. Държавата може толкова да ви впечатли, че истински да ви хване яд, че не сте открили това злато по-рано.
5

 

Оставете вашия коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s