Златната дестинация – Швейцария

Швейцария е богата. Няма значение дали ще го приемете в преносен или пряк смисъл. Тя е богата на всичко. Изящна, като ледена кралица – студена, но в същото време толкова уютна. Уютна, а същевременно като кристал крехка и претенциозна. Показва ти всичко нагледно, впечатлява те с пейзажи, които не можеш да видиш никъде другаде, открадва си по малко от сърцето ти на всеки следващ метър, и все пак остава скрити за себе си толкова скъпоценности. Швейцария е жена, за която си мислиш, че си разгадал, а реално нямаш ни най-малка представа какво се върти из главата й.

 

6
Швейцария е любима туристическа дестинация. Повече от 20% от територията й(която е по-малко от половината на тази на България) са покрити с ледници и скали. Горите и пасищата са други 20%. Природата, която е събрала в себе си е толкова много и толкова впечатляваща, че ти се иска самият ти да се превърнеш в цвете, за да можеш да си част от нея.
Монтрьо се слави като един от най-добрите курорти в Европа. Това е мястото, където Джордж Байрон е писал романтични стихове, които посвещава на Шийонски замък. Но освен него други славни посетители са Виктор Юго, Стендал, Лев Толстой и много други. Дали така тръгва славата на малкия град на брега на езерото Леман, не знам, но със сигурност запалиха и в мен искрата да го посетя.

7
И после Женева. Ах, Женева, Женева. Безспорно най-космополитният швейцарски град. Женева има различни лица. Тя очарова със своите романтични улички и красивия исторически квартал, разположен на брега на Рона, която се влива в Женевското езеро. Градът е и седалище на много международни организации, съсредоточени върху малка площ. Можете да видите колкото банки и златарски магазини, колкото и нереални планински гледки, замразяващи дъха, но не от студ.
Твърде слаби са думите ми за тази величествена дама Швейцария. Дори си мисля, че щеше да ми се обиди, ако можеше да прочете. Но нека приеме моите извинения – това е просто от яд, че не съм се родила по-близо до съвършената й прелест.

Оставете вашия коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s