Светът на Хари Потър в Португалия

Чудя се дали все още има някой, който не е чел поредицата „Хари Потър”. Разбира се, че има. Но да има някой, който не е чувал за нея, наистина не вярвам. „Хари Потър” се появява като виелица в края на двадесети век и помита всичко и всеки. И до ден днешен, деветнадесет години по-късно след публикуването на първата книга за момчето магьосник, ние говорим за тях.
И няма значение на колко години сме, на всички в някакъв момент ни се приисква да сме за малко във вълшебния свят на младите ученици. И на нас ни се иска да размахаме пръчка и да се озовем сред високите стени от рафтове с безброй книги, като великани над нас, извисявайки мъдростта, която носят. Да се потопим в атмосферата на ума като изящество. Пръчки можем да размахваме, но едва ли ще станем свидетели на магия. Единствената магия, която мога да ви обещая, се крие в книжарница Лело.

Livraria-Lello-1

Точно така. Мястото, от където Джоан Роулинг (писателката на поредицата) е черпила вдъхновение, и мястото, където са снимани филмите за „Хари Потър”, е реалност. Намира се в центъра на Порто и едно от най-вдъхновяващите места, които може да посетите в живота си. Да, може да видите безброй неземно красиви природни забележителности, или сътворени от човешката ръка вълшебства. Може да се чудите как са реалност и как живеем, заобиколени от толкова красота без да го осъзнаваме. Но нищо никога не може да се сравни с богатството, което ще получите от това малко място с огромни и внушаващи размери.Livraria-Lello-5

Ще се разходите из етажите на мъдростта, ще откриете несъществуващи иначе книги, ще можете да докоснете прашните етажерки, до които се стига само със стълба. Ще можете да бъдете Хари Потър за малко. И за какво ви е магическа пръчка, ако можете просто да отидете в Португалия?

18637815_tZInH

Оставете вашия коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s