Португалия в замъци

На територията на Португалия се намират едни от най-изумяващите архитектурно и най-интересните исторически дворци и замъци, които просто трябва да бъдат посетени.

Кинта де Регалейра, който е имал много собственици през годините, днес ни представя романтиката на изяществото си. Мислите си, че изяществото не може да бъде романтично, но това е, защото не сте посещавали мястото. Обградено от най-перфектните паркове, сякаш не от приказка, а от съцето на автора й, градини с цветове на две преплетени дъги, езеро – толкова чисто, сякаш събирано от щастливите сълзи на млади моми. Ето такива сравнения ти се появяват в съзнанието, когато усетиш от магията на мястото.

Едно от най-впечатляващите места на територията на замъка е обърнатата кула. Мистериозно въртяща се, приличаща леко на лабиринт, кулата с дълбочина 27 метра е истинско архитектурно богатство. И можете да изберете пътуването си надолу към дълбочините на земята, или нагоре от тъмнината към светлите лъчи, които чакат. И в двата случая си заслужава.

Националния дворец в Кейлуж пък преплита семейни връзки и смешение на кръв в историята си, и разхождайки се из огромните зали с високи тавани, се чудите какво ли точно е станало в тази стая. А и самите стаи сами по себе си ви намигат с тайни.

Оставете вашия коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s