Фестивалът на мечтите, о-в Мадейра

Този юни ще бъде вълнуващ. Ще бъде за тези, които отделят време да прочетат тази статия и да се запознаят с невероятната програма на Атлантическия фестивал.
Остров Мадейра е автономен регион на Португалия, наричан още „островът-градина”. Флората и фауната обаче не са това, за което ще ви говоря. Истинското впечатление за острова идва за късметлиите, постели го през юни. Ах, този юни. Разбрахте, че има фестивал, но какво от това? Това, че програмата му е изпълнена с вълнуващи моменти всяка седмица от месеца. Любимата част за всички естествено е нощта на фойерверките.

Всички сме виждали, много от нас се и пазим от тях при посрещане на Новата година, но това небесно шоу е по-различно от обикновено. Всяка събота от месеца в продължение на 21 минути, придружени с вълнуваща музика, от която настръхваме, можем да наблюдаваме необичайното и красиво съчетание на различни светлини, форми и смесици на фойерверки, падащи във водата отдолу.

Фестивалът би бил интересен може би най-вече на любителите на музиката, тъй като повечето събития в него са свързани с фолклорни, класически и други стилове музика. Някои под формата на конкурси и състезания, други просто за удоволствие на публиката. Уверявам ви обаче че дори и да не сте най-големите фенове на тази музика, ще приемете всичко, на което станете свидетели, много въздействащо и впечатляващо.

Фестивалът включва Седмица на изкуството, където се сблъскват и преплитат музика, драма, театър, струнни инструменти и танци. Продължава с Музикален фестивал, който представя разнообразни жанрове, репертоари, стилове и изпълнители, стремейки се да затвърди културното ниво на фестивала. Има и дни на сутрешни и следобедни фолклорни надпявания с доброволчески характер. Както и дни, преплитащи традиционната храна с традициите на отделните квартали.

Невероятни съчетания на различни вкусови предпочитания. Фестивалът не е за изпускане. Особено имайки предвид местоположението му до любимата ни Португалия.

 

Оставете вашия коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s